Koningslaan 54

€ 7.950.000,- k.k.

Status
Beschikbaar
Vraagprijs
€ 7.950.000,- k.k.
Adres
Koningslaan 54
Plaats
Amsterdam
Postcode
1075 AE
Perceel
378 m2
Woonoppervlakte
569 m2
Kamers
13
Slaapkamers
9

Foto's

Meer foto's Laden.. loading...

Informatie

Een halfvrijstaande villa (wonen/werken) op een van de mooiste plekken in de Lanenbuurt is nu beschikbaar. Het object van 569 m2 GO bestaat uit totaal 5 verdiepingen en is geschikt voor wonen-werken dan wel bewoning door een gezin.

Het herenhuis heeft een klassieke indeling:
Souterrain met 2 eigen entree’s bestaande uit ruime hal en 3 ruime vertrekken.
Begane grond heeft een zeer bijzondere entreehal met ruime vide die toegang geef aan 3 ruime vertrekken, balkon aan de achterzijde.
Op de 1e verdieping zijn thans 2 zeer ruime vertrekken waar eenvoudig 3 slaapkamer zijn te maken
Op de 2e verdieping zijn ook 2 vertrekken (thans een grote ruimte) waar eenvoudig 3 slaapkamers te maken zijn
Op de 3e verdieping is een grote hoge zolder

Dit herenhuis verkeert in een goede staat van onderhoud en kan met de huidige indeling direct worden gebruikt. Voor bewoning door een gezin zullen aanpassingen aan de keuken en badkamers wenselijk zijn.

Historie
Rechterdeel (oostelijk) van een in 1911-1912 tot stand gekomen dubbele VILLA; ontworpen door J.F. Staal jr., in opdracht van S. Lek en S. Gorter. De nabij een toegangsbrug en -poort tot het Vondelpark gelegen achtergevel van de villa grenst aan een versmalde Vondelparkvijver. Gebouwd in de rationalistische trant van Berlage. In 1935 werd in opdracht van W. Bulowski een monumentale vijverafscheiding kademuur geplaatst.

Beschrijving monument
In het rechterdeel van de rondom vrij gelegen dubbele villa zijn vier bouwlagen te onderscheiden: souterrain, bel-etage en twee verdiepingen. Gebouwd op een samengesteld rechthoekig grondplan. Het eveneens samengestelde schilddak wordt gedekt met rode rechtsdekkende pannen en bevat acroteria. De schoorstenen hebben een opengewerkt bakstenen topstuk met accenten in natuursteen.

De bakstenen voorgevel van het in hoofdvorm cubische bouwvolume toont een getoogde toegangsdeur op de bel-etage; de hiertoe leidende trap heeft een opengewerkte borstwering met natuurstenen leuning. Het bovendeel van de gevels aan zowel de Koningslaan als de Emmalaan is teruggerooid waarboven een tweetal schuin oplopende en eveneens met rode pannen gedekte dakschilden. De vier identieke vensters boven de toegangspartij hebben een glas-in-lood roeden verdeling en invulling. De vensters van de gevels hebben gemetselde middenstijlen, natuurstenen onderdorpels, hoek- en sluitstenen, gemetselde strekken en accenten in gele baksteen. De zijgevel heeft een brede rechthoekige erker over souterrain en bel-étage. Het hierboven geplaatste balkon heeft een opengewerkte borstwering. De erker heeft een geornamenteerde latei in Bentheimer kleurstelling. Vanaf de parkzijde loopt een trap naar een toegangsdeur op de bel-etage aan de rechterzijde van de erker. De bakstenen achtergevel toont een samenstel van balkons, erkers en een loggia op de bel-etage. De loggia en het linker balkon hebben sierhekwerken van smeedijzer. Alle gevels hebben zowel tuimel- als schuiframen en zijn in staand verband gemetseld.

Interieur met hal met pijlers en lambrizering, trappenhuis, haard met consoles en tekstfries en smeedijzeren hek en tegelwerk, glas-in-lood raamvulling, cassetteplafond en lichtkap met glas-in-lood.

Bijzonderheden:
– eigen grond
– 569 m2 totaal GO
– gemeentelijk monument
– geschikt wonen-/werken
– het pand heeft 3 entree’s
– zeer hoge plafonds op alle verdiepingen
– tuin rondom 200 m2
– terrein geschikt voor stallen van meerdere auto’s
– aan het Vondelpark direct naast entree
– voldoende parkeren voor de deur
– bestemming W+K volgens Bestemmingsplan Willemspark / Van Eeghenstraat 2002
– in het ontwerp bestemmingsplan is de bestemming Wonen met kantoren aanduiding

Plattegrond

Ligging

PC22 Makelaars en Taxateurs oz - 2018 | Powered by Paul Verhulst